Keuze voor zakelijk gas afhankelijk van verbruik en werksituatie
december 4, 2017

Afsluiten van een energiecontract

Voor veel mensen is het vaak nog een hele klus om een geschikte energie leverancier te vinden. Natuurlijk is iedereen op zoek naar de goedkoopste energieleverancier, maar een hoop mensen weten niet precies waar zij het moeten zoeken. Welke aanbieders moeten bekeken worden en aan de hand van welke criteria moeten leveranciers met elkaar worden vergeleken? Dat zullen wij zo duidelijk mogelijk toelichten, zodat u in de toekomst geen problemen meer heeft met het vinden van het beste energie abonnement.

Uw huidige aanbieder

Voordat u op zoek gaat naar een goedkope of de goedkoopste energieleverancier is het verstandig om uw huidige aanbieder onder de loep te nemen. U moet kijken naar uw maandelijkse kosten in combinatie met het verbruik dat u heeft. Dit gemiddelde verbruik per maand kan u meenemen in de zoektocht naar een andere energieleverancier.

Ook is het belangrijk om naar de huidige looptijd van uw energiecontract te kijken, want u kunt natuurlijk niet zomaar overstappen van leverancier. Dit kan enkel vlak voor het aflopen van het contract en hier moet natuurlijk rekening mee worden gehouden.

Type stroom dat u afneemt

Tegenwoordig zijn er twee verschillende soorten stroom, namelijk groene en grijze stroom. De termen zeggen het al, maar groene stroom wordt opgewekt door de natuur. Hierbij moet u denken aan gemalen, windmolens of zonne-energie . Bij de keuze voor een leverancier zult u hier rekening mee moeten houden, want dit kan in het maandelijkse bedrag aanzienlijk verschillen.

Vergelijken van aanbieders

Wanneer u bovenstaande criteria heeft onderzocht is het tijd om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. U zult dit natuurlijk doen aan de hand van prijzen, maar er zijn nog meer zaken belangrijk. Zo zal de looptijd en opzegtermijn ook van belang zijn. Wilt u niet vastzitten aan een contract van een aantal jaar? Dan kunt u de mogelijke leveranciers hierop filteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

//]]>