Keuze voor zakelijk gas afhankelijk van verbruik en werksituatie
december 4, 2017
Tips om overzicht te houden op je energiekosten
februari 11, 2019

Uit onderzoek van onder andere pricewise en vastelastenhulp.nl is gebleken dat er in 2019 heel wat meer moet worden betaald voor de vaste lasten. Onder andere voor energie. Het is daarom heel aantrekkelijk om eens je huidige energiecontract te gaan vergelijken met die van andere aanbieders. Misschien kun jij, door gebruik te maken van een welkomstbonus, wel flink goedkoper uit zijn bij een andere energiemaatschappij. Via www.gaslichtafsluiten.nl kun je vrij eenvoudig een vergelijking maken.

 

De belasting gaat veranderen

In 2019 zal de belasting op energie op de schop gaan. Zo is bekend geworden dat het salderen van zelf opgewekte zonne-energie op termijn minder interessant wordt. Daarnaast gaat de belasting op gas flink omhoog de komende jaren terwijl de belasting op stroom (elektra) juist naar beneden gaat. Ben jij hierop voorbereid?

 

Nieuwe ketel of warmtepomp

Veel mensen staan door de recente ontwikkelingen voor een moeilijke keuze; gaan we nog een keer de gasketel vervangen of kiezen we direct voor een warmtepomp? De impact van deze keuze is groot. Door de gasketel te houden ga je op termijn hoge kosten krijgen voor het verbruik maar is de aanschafprijs laag. De kosten van een warmtepomp zijn relatief gezien erg hoog in het begin. Het verbruik is echter wel heel interessant qua kosten.

 

Een nieuwe energieleverancier kiezen

Er wordt altijd veel gestunt met prijzen in de energiemarkt. Op gaslichtafsluiten.nl kun je eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom vinden.

 

  1. Vul je postcode en huisnummer in.
  2. Heb je zonnepanelen? Vul je teruglevering in.
  3. Kies voor een 1 jarig, 3 jarig of flexibel contract.
  4. Bepaal of je groene of grijze stroom wilt.
  5. Bekijk de aanbiedingen en kies de goedkoopste leverancier.
  6. Overstappen is binnen 5 minuten geregeld!

 

Welke aanbieders hebben introductie-aanbiedingen

De meeste energieleveranciers werken met een cashback voor nieuwe klanten. Dit is een eenmalige korting die nieuwe klanten ontvangen aan het eind van hun 1 jarige contract. Deze korting varieert tussen de €50 en €300. Nuon en Essent stunten in 2018 en 2019 met verschillende soorten contracten en voorwaarden. Ook vandebron en powerpeers bieden aantrekkelijke kortingen voor overstappers. Niet alleen prijs is natuurlijk een reden om te kiezen voor een specifieke aanbieder. Ook het serviceniveau of app kan een reden zijn om voor een speciale maatschappij voor stroom en gas te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

//]]>